Ugnsbakad fylld aubergine
Då var man mätt och glad - mmh va gott det blev!! :) Kolhydratsfattigt och nyttigt!
Här har ni receptet:
Här har ni receptet:
Ca 400 g köttfärs
En mellanstor aubergine (vi tog en stoor, blev proppmätt!)
En paprika - valfri färg
En gul lök
En zuccini
Färska champinjoner
Kryddor (exempelvis basilika och persilja, och salt och peppar förstås)
Riven mager ost
Stek köttfärsen
Dela auberginen på längden och gröp ur båda delar (se till att det inte går hål på skalet)
Skär "fruktköttet", paprika, lök, zuccini och champinjoner i mindre bitar
Stek grönsaksblandningen i lite olja
Blanda allt med köttfärsen och krydda
Fyll de urgröpna auberginerna med blandningen och strö över riven ost
Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter
Servera gärna med någon sås - vi gjorde egen av creme fraiche, vitlök och franska örter
Det blev ganska mycket köttfärs- och grönsaksblandning över (som inte "fick plats" i auberginerna - och som man inte hade orkat ändå) så egentligen skulle man väl kunna räkna receptet för 4 personer. Men då behövs ju såklart en till aubergine så alla får äta ur var sin :D
Nu ska jag återgå till tentaplugget - skönt med ny energi i magen!
Nu ska jag återgå till tentaplugget - skönt med ny energi i magen!
Kommentarer
Trackback