Ugnsbakad fylld aubergine

Då var man mätt och glad - mmh va gott det blev!! :) Kolhydratsfattigt och nyttigt!

Här har ni receptet:
Ca 400 g köttfärs
En mellanstor aubergine (vi tog en stoor, blev proppmätt!)
En paprika - valfri färg
En gul lök
En zuccini
Färska champinjoner
Kryddor (exempelvis basilika och persilja, och salt och peppar förstås)
Riven mager ost

Stek köttfärsen
Dela auberginen på längden och gröp ur båda delar (se till att det inte går hål på skalet)
Skär "fruktköttet", paprika, lök, zuccini och champinjoner i mindre bitar
Stek grönsaksblandningen i lite olja
Blanda allt med köttfärsen och krydda
Fyll de urgröpna auberginerna med blandningen och strö över riven ost
Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter

Servera gärna med någon sås - vi gjorde egen av creme fraiche, vitlök och franska örter

Det blev ganska mycket köttfärs- och grönsaksblandning över (som inte "fick plats" i auberginerna - och som man inte hade orkat ändå) så egentligen skulle man väl kunna räkna receptet för 4 personer. Men då behövs ju såklart en till aubergine så alla får äta ur var sin :D

Nu ska jag återgå till tentaplugget - skönt med ny energi i magen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0